Projects - Residences

The Sud’s Residence
   
     

With the clients being pretty much inclined to the idea of open spaces, the plan was visualized along a linear axis with a triple height central court.

The interior spaces were designed around the court resulting in an inward looking plan surrounded with greenery.
Interest is created by playing with the exterior massing and a combination of pitched roofs. Ample light is welcomed into the house. A stone cladded curved wall accentuates the entrance.

     

1. Fact file

Project                        

: The Sud’s residence

Location
: Epsilon Ventures, Bangalore
Client
: Mr. Mukesh Sud & Mrs. Neera Sud
Design team 
: Arjun U. Nambisan, Priyanka Painyuli, Sujay K.J
Prime contractor 
: Ascend Developers (I) Pvt. Ltd.
Consultants
           Structural  : ECO Consultants, Bangalore
           P.H.E : Nambisan Associates, Bangalore
           Electrical : Nambisan Associates, Bangalore
           Landscape : NA
Built-up area
: 5,258 Sft = 488 Sq.m
   
   

 

 
1
   
1
1
 
1 1
 
 Copyright© 2006 - Nambisan Associates. All rights reserved.
Created &design by Factor:e