Projects - Residences

The Ganapathys
   

The design expression of the building is achieved through simple detailing with the usage of machine cut brickwork and Mangalore tiles. Simple in design, importance was given to efficient planning of space with quality light and ventilation.

The entrance porch, central staircase, living and the dining areas are divided yet connected at the same time at various spaces (levels) flowing fluidly.

A modern look with a touch of traditionalism is achieved blending in columns, roofs and earthy materials with clear-cut lines.

1. Fact file

Project                        
: Residence for the Ganapathy’s
Location
: Vijaya Bank Colony, Bangalore
Client
: Mr. Anand Ganapathy & Ms. Payal Rai
Design team 
: Arjun U. Nambisan, Priyanka Painyuli
Prime contractor 
: Arun Constructions
Consultants
           Structural  : Naresh Associates, Bangalore
           P.H.E : Nambisan Associates, Bangalore
           Electrical : Nambisan Associates, Bangalore
           Landscape : Nambisan Associates, Bangalore
Built-up area
: 4,500 Sft = 419.3 Sqm
Project cost
: 44 lakhs
Project completion
: November 2003
 
1
     
1
2
3
4
5
6
 Copyright© 2006 - Nambisan Associates. All rights reserved.
Created &design by Factor:e