Projects - Residences

Vikram Chandra Residence
   

Planning for the house has been a culmination of the architects understanding of the site, the client, his requirements and his lifestyle. With the clients being artistic in their own field, careful attention was to all aspects of the house, reflecting the client's personality and eye for detail.

Conceptualized as an inward looking plan with an internal private court to entertain guests, the plan was scrutinized to achieve consistency and flexibility in design. Internally, spacious and well lit it creates a neat ambience.

Externally minimalistic, the stone façade was used as a strong visual effect to contrast with the stark white exteriors and blend in harmony.

1. Fact file

Project                        

: Vikram Chandra Residence

Location
: AECS Layout, Bangalore
Client
: Mr. Vikram Chandra & Mrs. Padmini
Design team 
: Arjun U. Nambisan, Irene Huettenrauch
Prime contractor 
: Chander
Consultants
           Structural  : ECO Consultants, Bangalore
           P.H.E : Nambisan Associates, Bangalore
           Electrical : Nambisan Associates, Bangalore
           Landscape : NA
Built-up area
:
Project cost
:
Project completion
:
 
1
     
1
3
2
4
 Copyright© 2006 - Nambisan Associates. All rights reserved.
Created &design by Factor:e